Ympäristön ja luonnon kunnioittaminen


Meillä on vain yksi maapallo


Luonto on minulle tärkeä paikka ja ekologiset ja kestävät toimintatavat arjessani ovat minulle tärkeitä. Olin jo lapsena kiinnostunut ekologisesta elämäntavasta ja valinnoista, ja siksi yrittäjänä on parasta saada vaikuttaa näihin asioihin myös työssä. Pyrin aina valitsemaan ensisijaiseksi liikkumismuodoksi julkisen liikenteen yksityisautoilun sijaan, mikäli se ajallisesti kohtuullista. Lyhyet muutaman kilometrin matkat taitan kävelyn lisäksi polkupyörällä tai julkista liikennettä käyttäen. 
Lemmikkien hoitotyössä myös kierrätän parhaani mukaan esimerkiksi lemmikkien ruokien pakkaukset. Ympäristön viihtyvyyden ja mahdollisten tautiriskien välttämiseksi koiran kakkojen kerääminen ulkoillessa on itsestäänselvyys!

Siivotessani käytän vettä ja pesuaineita aina kohtuudella, ja noudatan myöskin pesuainepullojen annosteluohjeita. Pesuaineita saatetaan käyttää helposti liikaa, vaikka pienempikin määrä riittäisi saman halutun lopputuloksen ja puhtauden saavuttamiseen.


Eläinten hyvinvointi


Lajinomainen käytös, yksilöllisyys & turvallisuus 


Lemmikkin tulisi saada elää lajinomaista, aktiivista ja turvallista elämää.

Eläintä ei saa kouluttaa pelkoa ja epävarmuutta aiheuttavilla koulutustavoilla.

Jokainen lemmikki tulisi huomioida yksilönä. Ihmisen toiminta tulisi olla lemmikien kanssa toimiessa rauhallista, johdonmukaista, selkeää ja  mahdollisimman hyvin ennakoitavaa.

Huomioin nämä asiat aina eläinten kanssa työskennellessä ja mahdollisuuksien ja pyyntöjen mukaan järjestän eläimille mielelläni erityistä virikkeistämistä tai aktivointia hoitotyön ohessa.

Turvallisuussyistä pidän koirat aina kytkettyinä tai vapaana vain aidatulla alueella/ liinassa (vaikka koira omistajan kanssa ulkoisi vapaana ja pysyisi irti, en voi vastuullisena hoitajana ottaa ainuttakaan riskiä koiran tai ympäristön vaarantamiseksi vaikka kyseessä olisi kuinka kiltti ja tottelevainen koira) ja kissoja ulkoilutan vain valvotusti valjaissa tai rajatulla ulkoalueella. Turvallisuuden luominen syntyy ennakkoinnilla!

Eläinten hyvinvointi ja eläinsuojelu on lähellä sydäntäni. Toimin yrityskummina Aprilli-vuohelle Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä


Asiakaslähtöisyys


Hoitokäyntien aika on täysin varattu sinun lemmikkisi hyvinvointiin ja tarpeisiin


Kuten me ihmiset, myös eläimet tarvitsevat erilaisia asioita voidakseen hyvin. Asiakaskäynnin sisältö on aina yksilöllisesti sovittu osapuolten kesken. 

Tämä tarkoittaa sitä, että vanha koira voi ulkoilla lyhyemmän aikaa, tai keskittyä ulkona enemmän haistelemiseen ja ympäristön aistimiseen kun taas nuorempi aktiivisempi koira kaipaa lenkillään hieman enemmän vauhtia. Osan hoitokäynnin ajasta voi myös käyttää lemmikin kanssa seurusteluun ja virikkeistämiseen tai esimerkiksi tassujen pesuun, kuivaamiseen ja harjaamiseen (asiakkaan kodissa, lemmikin omat shampoot ja tarvikkeet) ja osan ajan ulkoiluun.
Siivouspalveluissa minulla ei myöskään ole tiettyä siivouspakettia, vaan kysyn aina asiakkaalta mitä siivotaan ja mistä. Laskutus on tuntihinnalla.
Otan sovittaessa vastaan myös esimerkiksi erilaisia raivaustöitä tai muita siivousprojekteja.
Eläintenhoitaja Elina / Draamatassut tmi 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!